מיגון אש לקונסטרוקציות פלדה

מיגון אש לפלדה הנו קריטי לקונסטרוקציית פלדה מכיוון שללא הגנת אש על פלדה גופי הפלדה למבנים יאבדו מכוחם בהדרגה בעודם חשופים לאש. באופן כללי פלדה שעליה עומס כבד, תאבד ממרווח הביטחון שלה מהר הרבה יותר. שלד הפלדה מאבד מחוזקו ועלול לסכן את יציבות המבנה. על כן יש לבצע ציפוי בחומר מעכב אש לקונסטרוקציות הפלדה במבנה, על מנת שיעכב את התחממות הפלדה ויאפשר זמן בריחה והיחלצות לפני קריסת המבנה בעת שריפה. על כן יש חשיבות רבה בבחירת טיב החומר מעכב הבעירה על מנת למקסם את הגנת אש על קונסטרוקציית הפלדה.

צרו קשר עוד היום

 מה חשוב למזמין העבודה לוודא טרם התקשרות עם קבלן ביצוע למיגון אש לפלדה?

  • לוודא כי ביצוע עבודת מיגון האש לפלדה תבוצע באמצעות חומרים מאושרים לפי ת”י 1733 חלק 1 וחלק 2 ו/או תקן BS 476  חלק 20.
  • לוודא כי העבודה תבוצע באמצעות קבלן בעל ניסיון של 5 שנים אשר הוסמך לבצע עבודתו על ידי יצרן החומר
  • לוודא כי קבלן הביצוע בקיא בדרישות תקנות בטיחות אש והתקנים השונים
  • הקפדה ועמידה בלוחות זמנים
  • מחיר תחרותי ואטרקטיבי

ווידוא כי ביצוע עבודת מיגון האש לפלדה תבוצע באמצעות חומרים מאושרים לפי ת”י 1733 חלק 1 וחלק 2  ו/או תקן BS 476  חלק 21:

מיגון אש בצבע לפלדה מבוצע בד”כ באמצעות צבע מעכב בעירה כגון  PHOENIX 270-120

או צמנט מעכב בעירה מדגם MONOKOT MK-6.

נכון לכתיבת שורות אלו אין תקן ישראלי לצבע מעכב בעירה, והשימוש בצבע כזה או אחר יאושר על ידי יועץ הבטיחות אם מוצגת בפניו תעודת בדיקה המעידה כי בוצע מיגון אש בצבע וכי הצבע נבדק לפי תקן BS 476  חלק 21.

עם זאת, כאשר העבודה מבוצעת בצמנט, יש להציג בשלב ראשון תעודת התאמה לפי תקן ישראלי 1733 חלק 2 – תעודה המעידה כי החומר נבדק לפי בדיקות שונות, לרבות בדיקה המבוצעת בישראל על פי תקן 755.

לוודא שהעבודה תבוצע באמצעות קבלן בעל ניסיון של 5 שנים אשר הוסמך לבצע עבודתו על ידי יצרן החומר:

על מנת לקבל טופס 4, על המזמין להציג אישורים שונים, ובראשם אישור מעבדה מוסמכת המעיד כי עבודת מיגון אש בצבע שבוצעה באתר, תואמת את דרישות התקן הישראלי 1733 חלק 1.

במסגרת ההכנה לבדיקה, הקבלן שביצע את עבודות מיגון האש בצבע מיוחד נדרש להעביר למעבדה אישור המעיד כי הוא הוסמך לבצע את העבודה על ידי היצרן.

ניסיון ביצועי אמיתי של קבלן הביצוע הנו קריטי, וזאת בין היתר משום ההכרח לבצע ככל הנדרש שכבת יסוד או גימור כלה אשר לא ישפיעו לרעה על תפקוד הציפוי.

לוודא כי קבלן הביצוע בקיא בדרישות תקנות בטיחות אש והתקנים השונים:

תקן 1733 חלק 1 קובע כי העובי של הציפוי המותז יתאים לדרישות המפורטות במסמכי המתכנן. “המתכנן”, לפי נוהל העבודה של מעבדת האש במכון התקנים הישראלי, הינו קונסטרוקטור (כל קונסטורקטור, לא בהכרח זה שתכנן את האתר הספציפי). אולם ישנן מעבדות אחרות המפרשות את הביטוי “המתכנן”, כ = יועץ הבטיחות של הפרויקט.

חישוב העובי של החומר והתאמתו לדרישת יועץ הבטיחות, מחייבים התמחות מיוחדת והכרה לעומק של מסמכי היצרן. בעובי דק מהמתוכנן כאמור, נפגמת עמידות האש של הרכיב ובכך עלולה לסכן את בטיחותו בזמן השרפה. אחידות העובי תלויה בתכונות התרסיס, במיומנות המשים ובהרכב התשתית המיועדת להתזה.

עמידה בלוחות זמנים:

לאחרונה חל עידן חדש בפילו אש. תחת פיקוחה של הגב’ סיגל טלקר, סמנכ”לית הכספים ובקרת האיכות בחברה, מחויבים הצוותים המנוסים של פילו אש לבצע כמות מינימום של התזה ביום. כל זאת על מנת להבטיח תכנון נכון ומדויק תוך עמידה בלוח זמנים קצר.

כמובן שעמידה בלו”ז תלויה במשתנים שונים, ועל כן הצוותים מקבלים הנחיה ישירה לעבוד בשת”פ עם קבלנים אחרים באתר, ומחויבים להתריע בפני מנהל הפרויקט בגין כל פרמטר אשר עשוי להביא לעיכוב הלו”ז, ולאפשר לו לתכנן אותו בצורה מדויקת יותר מראש.

לדוגמה, על מנת להימנע מעיכוב בלו”ז, בכל מקרה של עבודת הגנת אש בצבע לפלדה באתר יש לוודא קיומו של זרם מים תקין וחשמל 32 אמפר תלת פאזי.

מחיר תחרותי ואטרקטיבי:

השילוב הבלעדי בין יבוא אישי של צבע מעכב בעירה כגון  PHOENIX 270-120

וצמנט מסוג MONOKOT MK-6, יחד עם צוותים מנוסים ומכונות התזה ייעודיות בבעלות החברה, מאפשר לחברת פילו אש להעניק ללקוחותיה מיגון אש בצבע איכותי ואת המחיר האטרקטיבי ביותר בשוק, ולהגן על הפלדה באופן אופטימלי ובהתאם לתקן הנדרש.

צרו קשר עוד היום

פירוט מוצרים בתחום